Guterstam till Bajen

Guterstam i BajenSå blev sommarens första ”silly season”-kontrakt klart för Bajen. Inte helt oväntat blev det en anfallare eftersom det varit lite glest där under våren och Charlie Davies dessutom förmodligen ska spela OS för USA på sensommaren. Det blev ett namn som det talats en del om de senaste åren. Olof Guterstam kommer på lån från superettaklubben Brommapojkarna. Lånet sträcker sig över innevarande säsong och dessutom finns det en option på ett treårskontrakt om det fungerar. För min del låter det som en alldeles utmärkt lösning och det är bara att hälsa doktor Gutestam välkommen till Bajen.

Olof Guterstam blev känd för en bredare fotbollspublik när han vann skytteligan i Superettan 2006 (17 mål) och belönades med en plats på landslagets vinterturné. Under Brommapojkarnas ettåriga vända i Allsvenskan gick det tyngre med målskyttet och han stannade på fyra mål 2007. Våren 2008 har han varit utlånad till det belgiska bottenlaget FC Bryssel där han gjorde fyra mål på nio matcher.

Guterstam är förmodligen den anfallare det ryktats mest om i Bajen vid sidan av Björn Runström och Johan Oremo. Men som sagt, det är en habil anfallare som trots att han är tjugofem år säkert kan utvecklas i Bajen. Ska man ha en liten invändning mot Guterstam så är det hans utbildning. Han läser till läkare vilket mycket väl kan betyda att han inte är intresserad av att bli ”proffs i Europa” som många andra svenska fotbollsspelare. Vilket också kan betyda att han blir en investering som inte betalar tillbaka sig i reda pengar för Bajen. Här är hursomhelst målen han gjorde för FC Bryssel:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: