Lysande cuplottning

Kvartsfinalerna i Svenska Cupen lottades idag. Ur Bajensynvinkel var det en lysande lottning. Den 10 juli möter Hammarby norrettalaget Valsta Syrianska i Märsta. Valsta Syrianska var det enda laget som spelar i en division under Svensk Elitfotboll (Allsvenskan och Supersettan) och är det motstånd som på pappret är lättast. Dessutom blir det förmodligen bra med publik eftersom det är ett länsderby där Bajens supportrar kan ta sig till matchen med SL-kortet.

Även de andra lottningarna var positiva för Bajen. Elfsborg möter Kalmar i en match som kommer att slå ut en svår semifinalmotståndare. Dessutom är det ju positivt för Bajens allsvenska chanser att två allsvenska topplag får slå sig trötta på varandra. Elfsborg har dessutom jobbiga matcher i Intertotocupen under samma period. Tipset är väl att Kalmar går vidare, men knappast med en promenadseger. IFK Norrköping möter superettalaget Enköping hemma. Båda lagen har underpresterat i sina serier och inget av lagen känns som det mest skräckinjagande man kan möta i en cupsemifinal. GIF Sundsvall möter IFK Göteborg. Inte heller giffarna har övertygat i allsvenskan, men det är en svår bortamatch med lång resa och plastgräs för Blåvitt.

Det ideala skulle vara att Elfsborg med sitt fokus på internationella matcher, superettans Enköping och giffarna går vidare med Bajen till semifinalerna. Det är något som får en att hoppas att det är dags för Bajen att vinna Svenska Cupen.

En intressant observation är att två av de sex allsvenska lagen är nykomlingar i årets allsvenska. Dessutom två lag som håller till längre ner i seriesystemet. Av årets åtta kvartsfinalslag är det fyra som förra säsongen spelade i en lägre division än Allsvenskan. Det är lite av Svenska Cupens charm. Att ett sämre lag kan ha flytet att slå ett bättre lag i en avgörande match. Att sedan Svenska Fotbollsförbundet misshandlat och jippofierat cupen intill förintelse är en annan sak. Det går att justera. Om det ska jag skriva om en annan gång.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: