Rutinerad mittfältare till Bajen

Idag skrev mittfältaren Fredrik Söderström kontrakt på ett och ett halvt år med Hammarby. Söderström har under de senaste tolv åren varit utlandsproffs, framförallt i Portugisiska förstaligan. Det blir ett välkommet tillskott av rutin till ett annars ganska ungt Bajen. Söderström har också sju a-lagslandskamper och fjorton matcher i Champions League i bagaget. Den här värvningn har varit en snackis under sommaren då han en längre tid har tränat (men tydligen inte ”provtränat”) med Bajen.

Fast den stora frågan är om den här värvningen innebär att någon spelare är på väg bort från Bajen? Med tanken på att man också värvat Nathan Paulse – visserligen som anfallare, men han har mest spelat på mittfältet – är det rimligt att anta att det finns intresse för både Petter Andersson och Lolo Chanko. Det känns lite skrämmande, men å andra sidan lär de dra in en hel del pengar till Hammarby när så sker.

Men det kanske mest glädjande med den här värvningen är att Söderström vid 35 års ålder är äldre än mig. Jag har saknat det sedan Jocke Jensen lämnade klubben. Det här borde väl betyda att jag fortfarande har chansen att spela i Bajen?

Till officiella säger Söderström:

”Jag tycker om att ta ansvar, peppa och hjälpa till så alla ligger rätt i positionerna. Sen i motgång är det också viktigt med en positiv attityd. Man vill ju alltid vinna.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: