Rocken är död

Dom enda artister som säljer riktigt mycket skivor idag är föredettingar. Givetvis har det att göra med deras fans i stor utsträckning har nått en sådan ålder att de inte tillhör mp3-generationen. Istället för skivor måste artisterna (och skivbolagen) dra in pengar på annat, framförallt turnéer. Men enligt SvD så är det samma gamla tröttmössor som ligger i toppen bland de som tjänar mest på att spela live. Bon Jovi, Bruce Springsteen, Van Halen, Rolling Stones och The Police nämns i artikeln. Band som hade sin storhetstid för tjugo, trettio, fyrtio år sedan! Det är bara att konstatera att rocken är död. Den levde ett liv i symbios med skivbranschen, men nu är det slut. Det är bara en lång och inkomstbringande likvaka vi nu upplever. Det ska bli intressant att se var musiken tar vägen efter rockkapitalismens fall.

Annonser

2 responses to “Rocken är död

  • hermanubis

    Jag vet inte hur du tänker men hur fan kan en föredetting tjäna så mycket? Neh enda likvakan här är dina tragiska åsikter.

  • fredrik

    Jag förstår inte vad som är så svårt att förstå? Rocken har traditionellt varit en ungdomsrörelse som ständigt förnyat sig och gjort uppror mot en äldre generation. Men nu är de ”stora” banden samma band som var stora när dagens ungdomars föräldrar (och kanske till och med farföräldrar) var unga. Det är museumverksamhet riktad till folk i medelåldern som har råd att köpa biljetterna och vill tillbringa en stund i minnenas allé. Det har ingenting att göra med musikalisk utveckling, tvärtom så bör det låta exakt som det gjorde för 25 år sedan. Men något annat kommer att ligga och puttra under ytan och föra musiken i en ny riktning. Det kan bli spännande. Mer som Rolling Stones var 1968 än de är 2008.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: