Obama och kändisarna är inte så enkelt

I SvD kan man läsa att hiphoparna flockas till demokraternas partikonvent i Denver. Som exempel på dessa ”hiphopare” nämner man skådisen/sångerskan Jennifer Lopez, houseartisten Moby och hardcorebandet Rage Against the Machine. Att använda benämningen hiphopare om dessa är att använda benämningen löst, även om RATM:s sångare Zack de la Rocha inte är en oäven rappare (lyssna nedan). Dessutom framgår det på deras hemsida att RATM är i Denver som värdar för ”Tent State Music Festival to End the War” som de arrangerar tillsammans med Iraq Veterans Against the War och Tent State University. Det rör sig knappast om en okritisk kröning av Barack Obama, utan snarare om att sätta press på demokraterna att ta hem trupperna. Det räcker att se hänvisningarna till Che Guevara och Anarkistens kokbok på deras hemsida för att förstå det. Så att tala om ”hiphoparna” som ”känt sig välkomna” är rent felaktigt.

”CIA – Criminals In Action” med KRS One, Last Emporor och Zack de la Rocha

Annonser

3 responses to “Obama och kändisarna är inte så enkelt

 • Anders Eriksson

  Vad och vilka medierna kallar hip-hop är alltid otroligt fascinerande att läsa. Men J Lo? Det var nog bland det värsta jag hört.

  CIA är en sjukt bra låt. Men för ett mer aktuellt tips, Joell Ortiz’ ”A Letter to Obama”

 • fredrik

  Bra låt det där också. Fast jag publicerade ju CIA för att visa på Zacks förmåga att rappa. Och angående J-Lo, hon har ju ett coolt artistnamn, är ”etnisk” och hängde tidigare med Puffy. Det räcker kanske för Svenskan?

 • Anders Eriksson

  Absolut. Men jag ville mest bjuda på Joell Ortiz 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: