Otillräckligt svar från Bajen

Igår blev det som jag tidigare skrivit klart att Hammarbyspelaren Petter Andersson hade sålts till holländska FC Groningen för en struntsumma (€ 880 000). Uppgiften, som publicerades på FC Groningens hemsida, möttes med besvikelse från supporterhåll. Bland annat jag skickade ett mejl till Hammarbys ledning och undrade om det var rea i Bajen? Nu har Hammarbys VD Michael Andersson och fotbollschefen Lasse Eriksson svarat på kritiken med ett uttalande på Hammarbys hemsida:

”I samband med Petter Anderssons transfer till FC Groningen publicerade den holländska klubben en transfersumma trots att avtalet mellan klubbarna omfattas av sekretess. Utifrån detta väljer Hammarby att klargöra vissa detaljer. Hammarby brukar inte offentliggöra detaljer i de avtal man tecknar och det är inte bara en policy utan också av respekt för affärspartners och anställda.

Den transfersumma som Groningen angett, 880.000 euro, stämmer, men det är bara en del av avtalet. Avtalet innehåller även andra komponenter som bedöms ge ytterligare pengar till Hammarby. Då Petter Anderssons kontrakt höll på att löpa ut förra året så riskerade vi att förlora honom som bosmanfall. Det resulterade i villkor som båda parter har fått rätta sig efter och som skapade en komplex avtalssituation inför transferaffären. Utifrån dessa villkor är transfern gjord.”

Problemet med det här uttalandet är att dom inte säger någonting. Dom förklarar inte hur Bajen ska kunna få ut ”ytterligare pengar” när allt tyder på att det fanns en klausul i Petters kontrakt som gjorde att han kunde gå för den skitsumma det nu blev. För om det är så att det fanns ett fast pris på honom så finns det knappast någon anledning för FC Groningen att gå med på ett överenskommelse som skulle innebära att Hammarby får del av en eventuell vidareförsäljning. Om det skulle finnas en sådan överenskommelse kan det knappast vara mer än en symbolisk summa för att Bajen inte skulle sätta käppar i hjulen på transferfönstrets sista dag. Hammarbys hanterande av den här soppan är under all kritik och förhoppningsvis är det sista ordet inte sagt. Det måste bli konsekvenser för sånt här amatörmässigt handlande. Kan Halmstad kränga en back till Danmark för mer än det dubbla ska väl Bajen kunna få ut mer än kaffepengar för våra spelare?

Annonser

One response to “Otillräckligt svar från Bajen

  • Emil

    Tycker texten är lysande och håller med om att styrelsen är allt för kass. Pengarna vi får för en sådan lysande spelare är under all kritik. För en av de mest framgångsrika spelarna i allsvenskan skulle man kunnat pressa ut mer pengar från de holländska klubbarna som var intresserade.

    / Forza Bajen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: