Tidningen Arbetet återuppstår nästa år

Häromdagen postade jag ett inlägg med en motion jag skrivit om att undersöka möjligheterna att starta en veckoslutstidning med vänsterprofil i Uppsala. Idag får jag veta att Efter Arbetet i Skåne planerar att starta upp ett närmast identiskt projekt i samarbete med Dagens ETC. Första numret planeras komma ut den 20 februari 2009. Ett liknande projekt sjösattes i Örebro förra veckan (Örebro ETC). För att tidningen ska lyckas måste man komma upp i presstödets krav på minst 2000 prenumeranter. Om du bor i Skåne (eller Örebro), teckna en prenumeration för det facila priset 350 kr/år.

Och om du bor i en del av landet som plågas av en ensidig medierapportering är du välkommen att använda dig av min motion för att skapa förutsättningar för fler lokala editioner. Ju fler lokala tidningar det finns, dessto bättre kommer resurserna för nationell och internationell bevakning bli.

Efter Arbetets ledarsida kommer att ha beteckningen ”oberoende socialdemokratisk”.

Annonser

4 responses to “Tidningen Arbetet återuppstår nästa år

 • Kjell-Åke Persson

  En fantastiskt positiv nyhet. Så smart möjligheterna att prenumerera uppenbarar sig kommer att jag att göra det – och hoppas att flera tusen fler gör samma sak. Minns traumat när Arbetet lades ner för snart exakt sju år sedan mycket väl. Hörde själv till den allra sista arbetsstyrkan på tidningen.

 • fredrik

  Som medlem i Tidningsföreningen Efter Arbetet fick jag ett brev av Bosse Berhardsson idag. På baksidan av brevet finns följande talong (dyker säkert upp på hemsidan snart):

  Äntligen!

  Ja, det är klart att jag vill ha Efter Arbetet i brevlådan varje fredag (start 20 februari 2009)

  [ ] Helår för 350 kr
  [ ] Halvår för 200 kr

  Namn:
  Adress:
  Postadress:
  Mejladress:
  Telefon:

  Skicka anmälan till Tidningsföreningen Efter Arbetet, Olof Palmes Plats 1, 214 44 Malmö
  Det går också att mejla in uppgifterna till efterarbetet@telia.com

  Ett tips är ju också att ge bort en eller ett par prenumerationer som julklapp eftersom antalet prenumerationer också påverkar hur stort presstödet blir. Sedan kanske mottagaren fortsätter att ha tidningen av egen kraft.

 • Eva Hilén Ahlström

  Javisst, är det en underbar nyhet. Jag blev så glad när jag som medlem i föreningen fick brevet i förrgår. Jag har redan svarat och beställt en prenumeration.
  ”Där några ser en anka ser andra en kanin. Där några ser ett monopol ser andra pressfrihet. Verkligheten kan skildras på flera olika sätt. Först då blir den fullt synlig. Men om den bara skildras från ett håll, vad händer då? Med yttrandefriheten? Med bilden av verkligheten?”, kan man läsa om man klickar på rubriken ”Ser Du en annan bild” till höger på Internetupplagan av Efter Arbetet, http://www.efterarbetet.nu.

 • Det finns en ny tidning i Uppsala « Tankar från roten

  […] Tidningen Arbetaren återuppstår nästa år (2008-09-11) […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: