Ytterligare ett drag i New Labours palatsrevolt

Igår skrev jag  om hur Gordon Browns position som partiledare för Labour alltmer öppet börjar ifrågasättas. Nu har ytterligare ett steg i försöken att avsätta honom tagits. I en intervju i BBC säger Labours vice ordförande Joan Ryan att det bör finnas en ”mångfald” av kandidater som konkurrerar med Brown om ledarskapet. Ryan som tillhör den Blairitiska falangen inom partiet säger:

”I find it very hard. I’m a loyalist to my government. I have never voted against my government. This is a very hard thing to do. But I actually feel now this is the most responsible thing I can do and I would be irresponsible if I didn’t now speak up.”

Läs mer i Guardian och BBC.

Det är väldigt tydligt att det är det är New Labours lojalister, partihögern som har agerat de senaste dagarna. Både Ryan och Siobhain McDonagh (se inlägget från igår) poängterar att de aldrig har röstat mot regeringen. Något som är väldigt vanligt bland Labours parlamentariker till vänster. Frågan är vad partivänstern kring Compass kommer att göra för motdrag. De är inte heller överlyckliga över Browns ledarskap. Fast de är förmodligen inte beredda att låta en kandidat som hör hemma till höger om Brown ta plats på en valsedel. Och det krävs att 70 parlamentariker nominerar en specifik kandidat för att det ska bli en medlemsomröstning om vem ledarskapet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: