Skånska (s)jälvklarheter

I dagens SvD kan man läsa att det socialdemokratiska skånedistriktet i sitt svar till partiets rådslag har kommit fram till den fullkomligt logiska slutsatsen att det behövs en keynesiansk politik för att hantera den situation vi hamnat i i och med finanskris och lågkonjunktur. Morgan Johansson uttrycker det så här:

–Få tror att man kan spara sig ur en kris av den här omfattningen. Man måste kunna investera sig ur den. Bekymret är att utgiftstaken lägger en hämsko på den typ av investeringar man skulle vilja göra. … Då ska alla kostnader för den in under utgiftstaket. De kommer att tränga ut andra utgifter och då måste staten minska på annat. I slutänden måste man kanske själva säga upp personal. Det blir en bisarr situation.

Det är alltså inte ett uppror, det är ett remissvar på ett partirådslag. Är det bara OK att svara om man tycker som partiledningen? Dessutom har ju samma partiledning som ”stenhårt” tänker försvara normpolitiken under de senaste månaderna visat att vad som är ”stenhårt” förändras över tid (Peter skrev bra om det för en månad sedan). Om bara partiledningen vågade säga det alla vet är självklart så skulle vi på allvar kunna börja formulera den politik som vi så väl behöver.

Uppdatering (2009-01-12): Morgan Johansson kommenterar ”upproret” på sin blogg.

Annonser

2 responses to “Skånska (s)jälvklarheter

 • Jeanettes

  Att många blir frustrerade över hur partiet beter sig är inte ett dugg konstigt. Såklart att man måste kunna ha en öppen diskussion.
  Hans Hoff, ordförande för SAP i Halland, partistyrelsen, ser utspelet som ett påhopp på Mona Sahlin.
  Han säger i SvD att ”Det finns ju inte en borgerlig pr-byrå i världen som kan skada socialdemokraterna så mycket ledningen i Skåne gör med de här utspelen”.
  Jag borde ju veta att man inte ska säga något som partiledningen inte tycker.

 • Curlingpartiet socialdemokraterna? « Tankar från roten

  […] Skånes rådslagssvar (!) som ställer sig kritisk till normpolitiken (jag skrev en kort grej om det här). Idag vill till exempel Dagens Arena göra det till en maktkamp mellan Sahlin och Morgan […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: