En ny svensk tankesmedja

Idag fick jag i förbigående veta att det sedan några månader finns en ny tankesmedja under uppbyggnad i Sverige: Sektor3

”som kritiskt granskar det civila samhället genom forskning, kommunikation och debatt. Utgångspunkten är att Sverige behöver mer av den kraft som finns i allt från knattefotboll till kooperativa företag och ideella organisationer. På vetenskapliga grunder vill Sektor3 synliggöra och granska det civila samhället, granska dess relationer med samhällets andra sektorer och väcka debatt om hur det civila samhället påverkar människors vardag.”

Om jag förstått det rätt så har Sektor3 växt upp ur Kooperativa institutets (Koopi) ruiner och det är också Koopis sista (?) chef Alice Bah Kunke som är den nya tankesmedjans chef. Det ska bli spännande att följa Sektor3 som bland sina rådgivare presenterar så skilda karaktärer som nyliberalen Johan Norberg och sossen Ursula Berge. Frågan blir om inte viljan att täcka in så stora delar av det civila samhället som möjligt kommer att göra organisationen så urvattnad att den blir ointressant? I dagsläget är medlemsorganisationerna följande:

”Arbetsgivaralliansen, Ersta Diakoni, Famna, Folksam, Fonus, Forum för frivilligt socialt arbete, Goodgame, HSB, IBN RUSHD, IOGT/NTO, KF, KFO, KFUK-KFUM, LSU, OK, Riksbyggen, Riksteatern, Rädda Barnen, Röda Korsets Ungdomsförbund, Sensus studieförbund, Svenska Scoutrådet, Sveriges muslimska råd, Sveriges Ungdomsråd samt UNF.”

Annonser

3 responses to “En ny svensk tankesmedja

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: