Det är dags för en jobbävning innan det är för sent

Idag släppte Konjunkturinstitutet en dyster prognos. Man räknar med att en kvarts miljon (!) arbetstillfällen kommer att försvinna till 2010 och att arbetslösheten kommer att öka till 10,7%. Var det detta moderaterna menade med arbetslinjen? Är det detta som regeringen menar är att ”ta ansvar”?

I en kommentar säger socialdemokraternas ekonomiska talesman Thomas Östros:

– Konjunkturinstitutets prognos är ett kraftfullt argument för den socialdemokratiska ekonomiska politiken. Regeringen har missbedömt allvaret i krisen och dess passivitet har redan lett till alltför hög arbetslöshet. Statsfinanserna eroderas av den ökande arbetslösheten och regeringen håller på att tappa greppet.

– Det behövs en kraftfull satsning på kommuner och landsting, en utbildningssatsning och stora investeringar i infrastruktur och bostadsbyggande samt en förstärkt a-kassa.

Jag kan inte hålla med mer, vi behöver en jobbävning. Jag kan visserligen tycka att Östros kunde ha använt hösten för att på ett bättre sätt argumentera för dessa självklarheter. Men bättre sent än aldrig. För att svara på Ernst Wigforss retoriska fråga från början av 1930-talet: Ja, vi har råd att arbeta! Vi har inget val.
För övrigt presenterar Luciano Astudillo som leder socialdemokraternas jobbrådslag ett förslag på sin blogg, på Facebook och på Twitter (så Obama!).
Annonser

11 responses to “Det är dags för en jobbävning innan det är för sent

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: