Bajens värvningar i verklighet och dröm

Igår blev det klart vilka som ska leda upp Bajen ur det gruvhål som Superettan är. Man kan konstatera att det blev ett tränarval som kommer bli tvunget att leverera omedelbart, och då inte enbart på grund av den självklara önskan hos alla Bajare att åter ta platsen i ”svensk fotbolls finrum”. Michael Borgqvist och hans assisterande Jesper Blomqvist bär också med sig ett tungt bagage i form av sina bakgrunder i AIK och Djurgården. Borgqvist är dessutom inte bara en legoknekt som råkar ha spelat för gnaget. Han är råtta sedan barnsben. Man får hoppas att de är rätt personer för att leda Bajen…

Med tanke på Bajens tabelläge och ekonomi är det väl knappast troligt att det blir några storslagna värvningar inför säsongen 2010. Men man kan ju drömma och tillsammans med några kamrater spånade jag på den ideala spelartruppen för Bajen (11+5). Förutsättningarna var att spelarna måste ha spelat för Bajen och fortfarande spelar på elitnivå. Det här är mitt val:

Startelvan:

Richard Kingson

Fredrik Stoor – Patrik Gerrbrand – Max von Schlebrugge – Emil Johansson

Kennedy Bakircioglu – Sebastian Eguren – Louay Chanko – Simon Helg

Björn Runström – Paulinho

Bänken:

Rami Shaaban – Alexander Östlund – Petter Furuseth-Olsen –Erkan Zengin – Pablo Pinones-Arce

Saknade i truppen är Charlie Davies och Petter Andersson som på grund av sina skador knappast är redo att gå in i en trupp ens i Superettan. Men man kan ju konstatera att det är en klart habil startelva som Bajen skulle kunna ställa på fötterna. Bänken är ganska OK också, även om den inte känns lika given. Man kan dock konstatera att Bajen under de senaste åren har haft fantastiskt svårt att värva skickliga forwards. De som nämns är i princip de som finns.

Hur skulle er trupp se ut?

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser

4 responses to “Bajens värvningar i verklighet och dröm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: