Dagens citat: Intellektuell infrastruktur

”Den brittiska socialdemokratin har till skillnad från den svenska, en livlig tankesmedjeflora. Att i England förklara varför svensk arbetarrörelse trots alla sina pengar (Labour är just nu så ­fattigt att folk nästan betvivlar att man kommer kunna bedriva valkampanj) inte satsar på långsiktig idéutveckling, är svårt. För att inte säga omöjligt.

Trots alla sina problem har brittiska Labour en intellektuell infrastruktur – det finns en vilja att förstå vad som var rätt och vad som var fel med den tredje vägen, vilket inger hopp.”

Katrine Kielos, ”Europas vänster måste tänka om” i Aftonbladet Ledare, 091226.

Intressant?

Annonser

6 responses to “Dagens citat: Intellektuell infrastruktur

 • ulf

  Man har väl blivit bränd på Arena. Satsar pengar och vad får man, stolpskott som Karolina Ramkvist och Devrim Mavi, propaganda för drogliberalism och prostitution.

 • fredrik

  Det är nog att förenkla det lite väl mycket. Svensk arbetarrörelse har alltid haft ett obekvämt förhållande till fri opinionsbildning.

 • ulf

  Vad menar du? Alltid? I alla delar av arbetarrörelsen samtidigt? I alla sammanhang?

  Vilket fall som helst så gillar jag inte att min fackföreningsavgift går tll Arena så länge den bidrar till Karolina Ramkvists lön.

 • fredrik

  Ja, alltid. Opinionsbildning har alltid underställts partiet/ledningen. Och det hade varit trevligt om Arena var mer Håkan A Bengtsson (som ju faktiskt är Arenagruppens VD) än Karolina Ramqvist.

 • Enn Kokk

  Ett intellektuellt nytt år, med struktur!

 • Anders E Nilsson

  En intellektuell debatt som tar sin utgångspunkt i återupprättandet av det gamla och kampen för att få förvalta detta arv kommer alltid att lida av ett tolkningsföreträde, Därför upprättar det inte heller någon infrastruktur, det som tycktes se ut som en visar sig vara ett skelett.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: