Född av hopp

Via en artikel i The Guardian upptäckte jag Born of Hope som är en ”prequel” till JRR Tolkiens Lord of the Rings. Filmen berättar historien om Aragorns föräldrar Arathorn och Gilraen, och om Dúnedains fall.

Den dryga timmen långa filmen som finns fritt tillgänglig på nätet (se ovan) kostade fantastiskt nog bara £ 25 000 att göra, bygger på några korta meningar i Tolkiens verk och är i ordets bästa mening ett fanprojekt där mängder av människor på fritiden har lagt ner tid och kunskap på att skapa något som (trots lite hackiga skådespelarinsatser) är betydligt bättre än mycket i fantasygenren.

Rekommenderas till de som vuxit upp på Tolkiens historier!

Uppdatering: Hittade även den fyrtio minuter långa filmen The Hunt for Gollum som även den är en fanfilm med förvånandsvärt hög kvalité med tanke på att den hade en budget på £ 3000. Den utspelas under perioden mellan Bilbos födelsdagsfest och Frodos avsked från Fylke. Det finns ett uppenbart utrymme för folkbildningen att ta tillvara och stödja folks kreativa förmåga och vilja. Inte minst när gränserna mellan amatör och proffs suddas ut.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Annonser

One response to “Född av hopp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: