Historiens längsta jobbansökan

Någon gång de närmsta månaderna, förmodligen i början av maj kommer Storbritannien att gå till valurnorna. Utgången är inte lika säker som den var fram till nyligen. Konservativa Tories har visserligen fortfarande ett försprång framför socialdemokratiska Labour. Men avståndet minskar och det är inte omöjligt att det uppstår en situation där inget av partierna får egen majoritet i parlamentets underhus. Något som i sin tur kan öppna för något i Storbritannien så ovanligt som en koalitionsregering, förmodligen mellan Labour och socialliberala Liberal Democrats.

Därför är det trots allt intressant att ta del av vad Labour vill göra med en fjärde mandatperiod på regeringstaburetterna. I The Guardian kan man läsa en intressant artikel om arbetet med partiets valmanifest. Det är en av Labours klarast lysande stjärnor, energi- och klimatministern Ed Miliband som leder arbetet med vad en del kallar ”the longest job application in history” i analogi med 1983 års valmaifest. Fyrtioåriga Miliband är ett av de namn som oftast nämns som Gordon Browns efterträdare.

I förslaget till manifest kommer det finnas förslag om att omforma den brittiska Posten till en ”folkbank”, sänka rösträttsåldern till sexton, höja minimilönen, införa skollunch för alla barn, och skapa infrastrukturs- och gröna investeringsbanker på europeisk nivå.  

Det ser bra ut.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser

One response to “Historiens längsta jobbansökan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: