Vad ska du göra istället?

Innan den mer sjaskiga anledningen till Sven-Otto Littorins plötsliga avgång blev kända så funderade jag mer över den fråga som inte ställdes till Littorin när han meddelade att han tänkte avgå på grund av den press som den pågående vårdnadstvisten gett upphov till.

Vad ska du göra istället?

Man kan tycka att det är en ganska självklar fråga att ställa till någon som varit central i utformningen av en politik som skickat cancersjuka till Arbetsförmedlingen. Till en arbetsmarknadsminister i en regering som gick till val på en ”arbetslinje” som de satte i motsats till en ”bidragslinje”.

Expressen går genom vad som gäller ekonomiskt för Sven-Otto Littorin när han nu lämnat sin statsrådspost, hamnat i ”utanförskap” som han förmodligen själv skulle ha uttryckt det för någon vecka sedan.

Det är ingen försämrad a-kassa som han ska gå på. Och så ska det givetvis inte vara heller. Att vara minister är ett förtroendeuppdrag och om det förtroendet är förbrukat ska man kunna gå på dagen utan att omfattas av mer traditionellt anställningsskydd.

Men inte desto mindre befinner sig rimligen Sven-Otto Littorin nu i kategorin ”utanförskap”. Det är en position han själv försatt sig i. Därför är frågan också rimlig, vad ska du göra istället?

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser

One response to “Vad ska du göra istället?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: