Medelmåttighet duger inte

I en intressant debattartikel i GP kritiserar socialdemokraterna Marita Ulvskog, Göran Färm, Olle Ludvigsson och Lena Sommestad den borgerliga regeringens ekonomiska politik. Man kan väl konstatera att den går i samma ton som den jag haft tidigare på bloggen. Regeringens politik leder till i bästa fall ett medelmåttigt Sverige. Det duger inte.

”Trots att krisen nu börjar släppa sitt grepp präglas svensk ekonomi av hög arbetslöshet och låg produktivitet. På väg ut ur krisen riskerar Sverige att tappa sin position som en av Europas mest konkurrenskraftiga ekonomier. Anders Borgs ekonomiska prognos ifrågasätts därtill av IMF, som i sin senaste Sverige-rapport förutspår både lägre tillväxt och högre arbetslöshet. IMF varnar för en osäker global konjunktur. Slutligen blir det alltmer uppenbart att regeringen saknar politiska visioner i krispolitiken. Vad vill regeringen uppnå, bortom Borgs sifferexercis? Utmaningar som klimatkris, växande fattigdom eller ökade kompetenskrav har ingen plats i alliansregeringens krispolitik.

[…]

Fredrik Reinfeldt i sin tur tycks helt ha tappat stinget när den ekonomiska utvecklingen inte blev så problemfri som han själv hade önskat. Reinfeldt har beskrivit finanskrisen som mandatperiodens stora besvikelse. Den tvingade regeringen att lägga visionerna åt sidan och genomföra det vi inte tänkt oss. Fredrik Reinfeldt har hittills inte presenterat några bärande idéer om hur krispolitiken kan utnyttjas för att långsiktigt bygga Sverige starkare.”

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser

One response to “Medelmåttighet duger inte

  • Medborgare

    Helt rätt, medelmåttighet duger inte alls. Jämfört med Borg och Alliansen så gör dessa personer en slät figur. Mot Borgs profesionalism så har de inget att sätta emot!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: