Oklara roller

Jag har i ärlighetens namn inte följt historien om den syndikalistiska blockaden av restaurangen Berns i Stockholm. Så jag vet inte om det rör sig om maffiametoder som Kristina Alvendal, Harald Ullman och Yvonne Sörensen Björud skrev på SvD:s Brännpunkt igår eller om det rör sig om legitim facklig kamp som Emil Boss svarar idag.

Men Jesper Nilsson (läs här, här och här) tar upp en fråga som är värd att gå till botten med. I vilken roll deltar Harald Ullman i debatten? Är det i egenskap av socialdemokratisk vice ordförande i City polisnämnd eller är det i egenskap av PR-man på uppdrag av Berns? Det verkar finnas oklarheter kring detta.

Berns har givetvis rätt att betala PR-byråer för att framställa sig i bättre dager. Det är också rimligt att PR-män kan engagera sig politiskt. Men det får inte vara så att man kan hyra in förtroendevalda politiker att agera å sina vägnar.

För mig som socialdemokrat är det oacceptabelt om en partikamrat använder sin partibok och sitt förtroendeuppdrag på ett sådant sätt, och Socialdemokraterna i Stockholm bör omedelbart gå till botten med hurvida Ullman har ett professionellt förhållande till Berns.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

5 responses to “Oklara roller

 • Anton

  Ullman bör väl ifs ha blivit utesluten för länge sedan, med tanke på vad han gjorde på 90-talet? Såna som han och Mats Hulth har ju öht ingenting i ett arbetarparti att göra.

 • ulf

  Jag vet inte vilken part som har rätt i konflikten mellan Berns och SAC. Men jag blev nyfiken på den där Ullman, så jag gick in på hans facebooksida. På hans logg har han skrivit: ”Lägg ner nu drevet mot Totto Littorin nu. Han har avgått. Moralens väktare har fått sitt. Vi vill inte ha politiker som är små snövita mammas riddare. Och jag hoppas de rödgröna inte utnyttjar en annan medmänniskas olycka.den 12 juli kl. 11:22”

  I min värld så ser det där uttalandet ut som att han förringar brottet sexköp. Är det okej att förringa brott om man sitter som politiker i polisnämnden. Dessutom som representant för det parti som införde förbudet av sexköp. Eller är det därför vi har politiker i polisnämnder för att de ska kunna tycka lite olika saker oavsett vad lagen säger. Jag vet inte, vad tycker du?

 • Erik Larsson

  Ullman kan inte vara kvar som Socialdemokrat! Så enkelt är det!

 • Syndikalisterna kräver beskyddarpengar

  […] hos Erik Svansbo, Dagens Opinion, Berns salonger, SAC, Fogelqvist, LOKE, Redundans, Johan Hedin, Fredrik Jansson, Arbetaren, Svenska Dagbladet I, SVD II, SVD […]

 • Röda Linjen

  Ullman hade visst inget stöd inom socialdemokraterna. Han agerade alltså efter eget intresste. Hoppsan!

  ”Harald Ullman gör gemensak sak med moderaterna och det multinationella bolag som driver Berns i sin kritik mot fackförbundet SAC. På så sätt har han försökt låsa Socialdemokraterna vid en agenda som inte ligger i vårt partis intresse och som vi inte ställer upp på. Det skriver företrädare för socialdemokratiska Broderskapsrörelsen, S-studenter, SSU, Stockholms arbetarekommun och Byggnads i ett gemensamt upprop. ”
  http://www.arbetaren.se/articles/debatt2010084

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: