Var inte nyttiga idioter

Enligt en undersökning som GP har gjort så kan 2/3 av riksdagsledamöterna tänka sig att samarbeta blocköverskridande om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen efter valet. Och det må så vara. En situation där varken Alliansen eller de Rödgröna har egen majoritet kommer onekligen leda till en del oreda. Och förmodligen till ett regeringsunderlag av ett eller annat slag när vågorna lagt sig.

Men den här ständiga viljan riksdagsledamöter verkar ha att tala om att de är beredda att samarbeta med Satan själv för att hålla Sverigedemokraterna (SD) borta från makten är bara kontraproduktiv. Allt man lyckas med är att hjälpa SD i deras försök att måla upp sig själva som outsiders som utmanar ett korrupt politiskt etablisemang som mest av allt är intresserade av att sitta kvar vid köttgrytorna.

Är man intresserad av att hålla SD borta från makten gör man bäst i att inte prata om dem, att presentera tydliga politiska alternativ och fokusera på frågor som jobb, välfärd och ekonomi istället för att börja prata lagstiftning om kläder som Folkpartiet börjat göra igen. Det leder bara till att man börjar spela på SD:s planhalva.

Även i DN och SvD skrivs det om GP:s undersökning.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser

15 responses to “Var inte nyttiga idioter

 • Henke

  Oavsett vad de rödgröna och alliansen gör så gynnar det SD.
  Fryser man ut dem får de sympatiröster, debatterar man mot dem förlorar man. Var beredd på en jordbävning den 19 september.

 • Z28

  Ser fram emot den 19:e sept. Jag tror att SD får minst 10% av rösterna, inget kan stoppa dem längre

 • Fundersam

  Hmmm… kan det vara så enkelt att SD växer så mycket för att de helt enkelt är det enda partiet som vågar tala öppet om att allt fler områden i Sverige börjar likna enklaver där endast kriminella invandrare trivs?

  Eller kanske för att det är det enda partiet som tycker att invandrare ska anpassa sig till Sverige och svenskar och inte tvärt om?

  Själv kan jag inte förstå hur någon kan rösta på något annat parti än Sverigedemokraterna när man ser hur illa det har gått för vårt en gång så fina land.

 • anna

  DET ÄR FRUKTANSVÄRT FULT OCH OMORALISKT ATT FÖRSÖKA BLOCKERA SD, MAN GÖR DÅ SIG SKYLDIG TILL BROTT EFTERSOM VI HAR FRIA DEMOKRATISKA VAL, ENLIGT GRUNDLAGEN!

  • fredrik

   Anna: Det finns ingen anledning att skrika. Det är ingen som hindrar SD från att ställa upp i allmänna val. Det betyder inte att man ska låta dom sätta agendan i den politiska debatten.

 • zogge

  jag bor i en sthlms förort och tro mig ,det här håller inte längre..ber till gud att sd kommer in i riksdagen och städar upp efter dom andra idioterna som styrt det här landet käpprätt åt helvette!!

 • Payless

  Är det ingen som reagerar på det otroliga i att det anses vara ok för politiker att omyndigförklara 5% av väljarkåren och gå med på att de aldrig bör få något att säga till om i politiken.

  Om dessa 5% aldrig skall få vara med och bestämma, så torde de ju rimligen ej heller behöva vara med och betala för alla idiotbeslut. Skall riksdagen fortsätta som de gör nu skall samtliga SD-väljare få en skattereduktion med minst 50%. Är man inte önskvärd i politiken så är ens skattepengar inte heller önskvärda i politiken, så … What?

  Men åter till ämnet, varför är det ingen som går i taket över att politiker får omyndigförklara 5% av befolkningen och aktivt jobba för att hålla dem utanför medbestämmanderätten? .. Det finns väl ändå ingenting som är mer antidemokratiskt än att med rikdsdagsarbete gå in för att utestänga politiska grupper från arenan?

  For fuck sake svenskar, som ni håller på så kommer Gud snart att gasa råttorna och starta om experimentet ”sverige”! Dags att ringa gasverket, för så här kan vi inte ha det… Antingen är sverige en demokrati där ALLA är välkomna eller också är sverigen ingen demokrati och skall gasas i samma tågvagn vi gasar alla andra skurkstater nu för tiden.

  • michaeleriksson

   Jag har redan långt innan SD blev ett tema stört mig på den ”Hu, så hemskt!” rapportering svenska media har haft när ett SD-liknande parti har nått 10–20 i ett annat land. (Detta framförallt då journalister själva sällan är imponerande i intelligens och insyn, och således borde tänka sig för innan de kastar den första stenen.)

 • Ulf Börgesson

  Även om jag håller med i sakfrågan, ett fascistparti med demokratisk kosmetika har inte i Riksdagen att göra (lika lite som ett till demokrater omsminkat kommunistparti, för övrigt) tycker jag det är skönt att riksdagsmännen faktiskt har egna åsikter. Vilket jag skriver på min egen blogg.

  För egentligen är det inte så stor skillnad på Alliansen och de Rödgröna. Lite högre skatter och lite bättre förmåner eller lite lägre skatter och lite sämre förmåner. Who cares? Och jag är ändå partimedlem. 😉

 • Jimmy Windeskog

  ”Är man intresserad av att hålla SD borta från makten gör man bäst i att inte prata om dem”

  Ja att helt förtiga ett parti med omkring 7 % av rösterna låter ju jättedemokratiskt – verkligen!

 • Anders Nilsson

  Vi gör samma missstag som man gjort både i Danmark och Norge. Förstår inte riktigt varför vi måste upprepa dem. Och misstagen gäller givetvis hur vi behandlar populistiska partier med ikke-demokratiska program. Alla partier som ställer upp till val ska också svara för vad de gör mellan valen, i det dagliga politiska arbetet. Även Sverigedemokraterna.

 • Mejan

  Varför skulle något parti vara tvugna att med en massa konspirationsteorektiker? Jag skulle aldrig rösta på ett parti som skulle samarbeta med SD. INget odemokratiskt med det, även om alla iddis som missat samhällskunskapen i högstadiet tror det.

 • photoimagine

  ”Allt man lyckas med är att hjälpa SD i deras försök att måla upp sig själva som outsiders som utmanar ett korrupt politiskt etablisemang som mest av allt är intresserade av att sitta kvar vid köttgrytorna”.

  Just av den anledningen är det nödvändigt att SD tar plats i riksdagen och slår hål på det korrupta politiska etablissemanget.

 • Jonny Disenfeldt

  Du skriver : ”Men den här ständiga viljan riksdagsledamöter verkar ha att tala om att de är beredda att samarbeta med Satan själv…”

  Talar vi om Ohly ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: