Grönare politik med de borgerliga?

I Expressen kan man läsa att en grupp på 26 miljöpartister i Botkyrka har lämnat partiet för att kampanja för Alliansen i Riksdagsvalet. Eller så är de kvar i partiet, men ska driva kampanj mot det som ”Gröna för Alliansen”. Det hela är lite oklart. Liksom exakt vad ”upprorsledaren” Ardavast Reshdouni menar när han säger

”Vi upplever att vi kan få mer grön politik om vi jobbar med alliansen”

Innebär det att de är nöjda med regeringens miljöpolitik? Och hur exakt har de tänkt att 26 personer i Botkyrka ska kunna få något avgörande inflytande över en borgerlig regerings miljöpolitik?

På nationellt plan är det här en skitsak som förmodligen har att göra med något i stil med vem som fick stå på valbar plats till Riksdagen eller något. Men det man funderar över är hur det här påverkar det lokala partiarbetet för Miljöpartiet i Botkyrka? Det är ju trots allt inte ett jättestort parti, så 26 personer kan ju i stort sätt innebära hela lokalavdelningen.

Samtidigt kan man läsa att Socialdemokraterna i Stockholm vill sänka priset på SL-kortet. Men det är klart, de får säkert ett bättre bud från Moderaterna. Eller inte.

Även Aftonbladet skriver om avhoppet.

Uppdatering: Och så fick vi veta det egentliga skälet till avhoppet. Även i Aftonbladet.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

4 responses to “Grönare politik med de borgerliga?

 • Henrik Vallgren

  Köper du en ny TV betalar du 25% moms, lämnar du in den gamla TV’n på reparation består priset till 60% av skatt, dsv det är 150% skatt ovanpå de pengar som reparatören får i handen. Detta borde rimligen gå helt på tvärs med allt vad miljöarbete heter.

  Att (mp) skulle ha något att vinna på att regera med ”sopbergsvänstern” har jag svårt att föreställa mig.

 • Per

  Mp i Botkyrka har (haft) 125 medlemmar så det gäller inte hela lokalavdelningen.

  Det det handlar om är att varken Ardavast eller Annika Nyberg står på kommunlistan inför höstens val eftersom lokalavdelningen inte har förtroende för dem. När det gäller Ardavast beror det på islamofobiska åsikter och Annika att hon aktivt motarbetat partiet i fullmäktige.

 • Mats Einarsson

  Det politiska motivet för avhoppet förefaller konstruerat i efterhand. Som gruppledare för Vänsterpartiet i Botkyrka har jag jobbat tillsammans med Ardavast i snart fyra år. Två saker kan sägas. 1. AR är starkt antiislamsk med en argumentation som är kalkerad på SD:s (men han har aldrig fört fram den i fullmäktige eller på möten med majoriteten). 2. AR har aldrig ens antytt att vi i den rödgröna majoriteten skulle i agera annorlunda i förhållande till borgerliga förslag i miljöfrågor eller på något annat sätt uttryckt någon som helst sympati för alliansen. Förrän nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: