Linus till Serie A?

Enligt Hammarby Fotbolls hemsida är inte anfallaren Linus Hallenius tillgänglig för spel i kvällens match mot Jönköping Södra på grund av att man håller på att förhandla om en övergång till en annan klubb.

Det är enligt Fotbollskanalen den italienska Serie A-klubben Genoa CFC som visat intresse för Bajens målkung (17 mål hittills i år). Genoa är Italiens äldsta fotbollsklubb och var en av den tidiga italienska fotbollens tungviktare med nio ligasegrar. Men under efterkrigstiden har klubben pendlat mellan Serie A och Serie B och även tillbringat tid i tredjedivisionen Serie C1. Men sedan tre år tillbaka spelar man åter i högsta serien.

Att Bajen har haft ekonomiska problem är ingen hemlighet och det är självklart att en klasspelare som Linus kan inbringa en ordentlig summa pengar. Men samtidigt innebär förmodligen en försäljning att Hammarby inte kommer klara av att slåss om den kvalplats som det fram till nu varit realistiskt. Förmodligen blir det också svårt att klara av de två matcher som ligger i vägen för klubbens första cupmästerskap.

Men det som oroar mig mest är att Linus försvinner utan att Bajen lyckas förhandla till sig en övergångssumma som ens är i närheten av vad han (och en allsvensk och/eller europeisk plats) är värd. Historien har vid upprepade tillfällen visat på oförmågan att ta betalt för spelarförsäljningar. Det är en av anledningarna till att den ekonomiska situationen ser ut som den gör. Så Thomas Andersson, det är upp till bevis nu!

Även Sportbladet skriver.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser

One response to “Linus till Serie A?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: