Littorin valde bidragslinjen

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om ”arbetslinje” kontra ”bidragslinje” med anledning av Sven-Otto Littorins (m) avgång som arbetsmarknadsminister. Nu kan man läsa i SvD att Littorin valde bidragslinjen. Vi noterar ytterligare en person i regeringens kolumn för utanförskap.

Uppdatering: Även Aftonbladet, Expressen och DN skriver.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

11 reaktioner på ”Littorin valde bidragslinjen

  1. Det återstår att se om han gör som Göran Persson:

    1. Startar ett aktiebolag
    2. Jobbar som konsult
    3. Bygger upp ett kapital i bolaget snarare än att ta ut lön eftersom det hade minskat bidraget från staten.

  2. Om man har en tjänst som man vet varar i 4 år så borde man redan från början vara medveten om att man kan bli av med jobbet efter den tiden. Jag tycker att det är rätt absurt att vi betalar ut så mycket pengar i fallskärmar och avgångsvederlag till politiker. Om man har en lön på 112 000 i månaden så borde man kunna bygga upp ett eget sparande så man inte behöver leva på staten om man blir arbetslös.

  3. Men, ett avtal om avgångsvederlag fanns skrivet. Varför gnälla när avtalet faktiskt GÄLLER? Tramsigt och osakligt av dig.

    1. Därför att Littorin har varit med och drivit igenom en politik som försämrat bland annat arbetslöshetsförsäkringen med det uttryckliga syftet att det skulle leda till att folk skulle jobba istället för att gå på ”bidrag”.

      Med din logik borde väl isåfall alla de som betalat in till a-kassan under alla år under föreställningen att den skulle vara något värd också ha ingått ett avtal.

      Och faktum är att Littorin inte ens har fått sparken. Han valde själv att gå ut i ”utanförskap”. Eller ”friår” som Miljöpartiet skulle kalla det.

  4. Varför utgår alla inom vänstern att Sven Otto Littorin har valt ett liv som bidragstagare i och med denna fallskärmsansökning bara för att han inte redovisar sina arbetsplaner offentligt.

  5. Littorin såg till att folk som varit sjukskrivna och förtidspensionerade blev utan bidrag och tvingades till att söka jobb, även om de måste flytta från ort och familj. Han själv får sitt på det torra. Han kan vara utan fast arbete i ett år och känna kosing för tre år samtidigt. Ty drygt en halv miljön kronor kan man leva ganska länge på.
    Det verkar så cyniskt alltihopa att man spyr. Socialdemokratin har inte gjort ett dugg för att stoppa förmånerna.

Lämna en kommentar